Toma Roman | Biografie

Toma Roman
Toma Roman

A absolvit Facultatea de Filosofie – sectia Sociologie, Universitatea Bucuresti in anul 1971, fiind repartizat de comisia guvernamentala la Catedra de Filosofie din A.S.E. A sustinut teza de doctorat in anul 1980.
In 1987 a fost promovat, prin concurs, lector titular, sustinand, in 1990 concursul pentru ocuparea postului de conferentiar si in 1993, cel pentru postul de profesor universitar.

In 1990, a fost visiting-profesor la Sorbona IX, Paris, Franta. Dubla specializare – filosofie si sociologie – i-a permis, de-a lungul anilor, sa sustina cursuri si seminarii atat la disciplina didactica Filosofie, cat si la Sociologie la mai multe facultati din cadrul A.S.E. A elaborat mai multe manuale de Sociologie economica dintre care amintim: „Sociologie – note de curs”, ASE, 1993, „Introducere in sociologie economica”, ASE, 2000, „Sociologie economica rurala”, ASE, 2004. Are pregatite spre publicare manualele: „Metode si tehnici de cercetare sociologica”, „Sociologia negocierilor”. In prezent este Prof. Univ. dr. la Caledra de Filosofie – Polilologje – Sociologie din A.S.E Bucuresti si e conducator stiintific la doctorat. A publicat articole de specialitate inca de la terminarea facultatii in reviste din tara si strainatate. Dupa 1990 a publicat peste 700 de articole de analiza politica si sociala in aproape toate publicatiile din tara si in unele din strainatate. In prezent, este redactor sef al revistei „Formula AS”. Toma Roman este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A publicat incepand din anul 1978 mai multe carti de literatura, filosofie si sociologie dintre care amintim: „Arta si valoare” in editura Univers – 1983, „Metamorfozele realului”, editura Albalros – 1985, „Realismul si realitatea”, editura Univers – 1988, „Aventura ideilor primite”, editura Contrapunct – 1992, „Un deceniu vazut de aproape”, Editura Universal Dalssi – 2000 etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *