Invitație la Potlogi: un regal al culturii românești

Forumul Național „Brâncoveniana", 2020
Forumul Național „Brâncoveniana”, 2020

Luna septembrie aduce la Potlogi a doua ediție a Forumului Național „Brâncoveniana”, ce va avea loc în data de 12.09.2020 la Palatul Brâncovenesc. Un regal cultural ce a luat naștere din dorințele celor care nu uită și care iubesc trecutul, celor care știu că identitatea noastră este reprezentată de trecut și limbă.

Prima ediție a forumului, spre satisfacția inițiatorilor și a organizatorilor, a reunit semnificativ un număr de participanți, iar publicul audient a fost pe măsura așteptărilor – doritor de a cunoaște și de a simți fiorul poeziei patriotice.

Forumul acționează pe două secțiuni: „Brâncoveanu și Epoca Sa” și concursul de poezie „Sub Crucea Sf. Martir Brâncoveanu”, în final având loc decernarea premiilor de excelență și premiilor concursului. De asemenea, nu vor lipsi momentele artistice și gândurile/discursurile celor care simt nevoia să își împărtășească simțirile de dragoste față de valorile românești.

Inițiatorii și gazdele evenimentului sunt: prof. scriitor și istoric Valentina Vasile și prof. ziarist, scriitor, critic literar și dr. istoric George Coandă. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Primăria și Consiliul Local Potlogi, Cenaclul Literar „George Coandă”, Revista Regal Literar și Dar Development.

Forumului Național „Brâncoveniana” este onorat de următorii parteneri: Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”/Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România/Filiala „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Societatea Scriitorilor Târgovișteni, ColumnaTV, Jurnal de Dâmbovița, Revista Confluențe Literare, Revista Logos și Agape, Recentnews.ro, Exclusivnews.ro și Liceul „Marin Grigore Năstase” din Tărtășești.

 

*01.09.2020, comunicat emis de conducerea Revistei Regal Literar, principalul partener media al Forumului Național „Brâncoveniana”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *