
Din nou, la Mănăstirea Drugănescu de la Florești -Stoienești. Uneori timpul și istoria locurilor te copleșesc sub tăceri și din adâncul așteptărilor răsar speranțe și lumina unor alte începuturi. Drumuri necunoscute aproape de noi, pe care au rămas ca și la Potlogi, întipărite în colbul uitării, pașii Brâncoveanului sunt luminate de credința și înalta lucrare duhovnicească a slujitorilor Domnului de la Sfânta Mănăstire din curtea conacului. Sub calda îndrumare a părintelui stareț Benedict, doar cinci călugări ajutați de câțiva credincioși, se pierd pe cărările parcului, încercând să redea locului frumusețea de altădată. Pășești pe alei scotocind cu privirea prin coroanele seculare ale arborilor un crâmpei de cer . Ca într-o rugă simți binecuvântarea și adierea unei mângâieri care coboară asupra ta. Și atunci îți cauți rădăcinile și trăinicia neamului și drumul lui spre izbăvire prin credință.
M-am simțit copleșită ca și distinșii mei prieteni, doamna Maria Nilă și soțul său, directorul Liceului Tărtășești, atunci, murmurând parcă un angajamant l-am auzit spunând ,-Mă voi întoarce la Mănăstire. Și totul devine faptă și simțire, patimă și crez în măreția unei clipe care devine eternitate.
Iar mâine se va întoarce la Drugănești să coloreze în verde sufletele celor care vor sădi în curtea conacului sute de puieți. Se vor alătura echipei și voluntari din Potlogi, ca Gelu Herghea, Cosmin Soare, Nae Mugurel. Din partea cenaclului literar George Coandă – colonelul Marian Ilie, distinsul poet și minunatul tânăr Claudiu Dumitrache – vor pune temei pentru nemurirea și demnitatea creștină.
Suntem datori să dăm sens vieții, să știm cine suntem și să facem din urmașii noștri lumină de om și de neam românesc. Să fim mândri și demni, să ne luam lumina de la flacăra credinței, torța neamului ținută aprinsă de BRÂNCOVEANU, așa cum copacul înfruntă cu semeția lui furtunile.