SAPIO, o nouă revistă de cultură și știință. Ce putem citi în primul număr?

Primul număr, mai 2021

Primul număr al revistei SAPIO (Revista Tineretului Secolului XXI) apare în luna mai 2021 și se va distribui la cererea instituțiilor de învățământ sau de cultură din România și Republica Moldova. SAPIO apare sub egida Asociației Paradigme Educaționale și Euro Education Federation, funcționând prin programul EPALE al Comisiei Europene,  editată de Editura eParadigme.

Primul număr va cuprinde articole semnate de academicianul Ioan-Aurel Pop (Președintele Academiei Române), artistul Claudiu Dumitrache (Ambasador al Culturii EEF), filologul Nicolae Florentin Streche , academicianul Nicolae Dabija, filologul Maria Ivanov, profesorul Răzvan Vișan, poeții Adrian Artene, Constantin Stamate, Ștefan-Tudor Baciu și Radmila Popovici, Societatea Română de Radiestezie, The Monroe Institute România (Hemi-Sync) etc.

Revista SAPIO s-a fondat la ințiativa lui Claudiu Dumitrache, dorind să contribuie la viziunea lucidă a tinerilor, din perspectiva societății digitale, științifice și culturale. Se va putea citi și online pe site-ul paradigme.euroeducation.ro .

Numărul de exemplare se tipărește în funcție de fondurile obținute din donațiile către Asociația Paradigme Educaționale.

“Cine l-ar putea contrazice, de pildă, pe I. Kant: aprecierea frumuseții ține de gust? Dar cu acest gust nu se naște nimeni, ci se formează în timp, condiționat fiind de ceea ce consumăm de-a lungul timpului, în special din vremurile fragede ale existenței noastre, din copliărie. Prin urmare, copiii sunt posibilele victime ale unui gust artistic profund viciat de mediocritate.” – a declarat Claudiu Dumitrache pentru un interviu la Revista Timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *