La mulți ani, Lidia Grosu!

Astăzi (8 iulie) își sărbătorește ziua de naștere un Om minunat, o personalitate marcantă a neamului nostru, doamna LIDIA GROSU.
Lidia Grosu este membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova; a Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Filolog, poetă, cercetător literar, publicistă. Activează la Universitatea de Stat din Moldova. Este autoarea a peste 22 de cărţi, coautoare în cca 70 de antologii. A scris circa 280 de lucrări, inclusiv studii, recenzii, cronici literare. A semnat prefaţa a peste 20 de cărţi.
Deţinătoare a 90 de premii naţionale şi internaţionale, medalii, trofee sau diplome de excelenţă, în 2016, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, i s-a conferit Medalia Mihai Eminescu.
Pe marginea creaţiei autoarei s-au pronunţat cu recenzii, cronici, articole cca 63 de scriitori, critici literari, profesori universitari din Republica Moldova și din România, printre aceștia fiind: Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Mihail Dolgan, Anatol Ciobanu, Galina Martea, George Călin, Ion Berghia, Ioan Barbu, Florentin Popescu, Petre Rău, Cezarina Adamescu, Aurelia Rînjea, Claudia Voiculescu, Mihaela Oancea, Puiu Răducan, Stan Brebenel, Virgil Şerbu Cisteianu.
La mulți ani sănătoși, doamna Lidia Grosu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *