Sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii. 

Principele Constantin Brâncoveanu a fost martir și erou național. Noi nu putem înțelege azi aceste posturi ale sale, dar este bine măcar că încercăm. Constantin Brâncoveanu a fost martir pentru credință și erou pentru națiunea română. El a avut în cuprinderea minții sale toată puterea creștinismului universal și toată forța națiunii sale române, văzute de la București până la Iași și până în Țara Făgărașului și în Țara Maramureșului.

Domnul nostru român, dăruit cu har de Domnul cel Mare din ceruri, a rămas în amintirea românilor de peste tot ca un mântuitor de neam, fiind plasat, încă înainte de sanctificarea oficială, în rând cu sfinții, jucat în piese de teatru, pomenit în rugăciuni, menționat în versuri populare.

Faptul că Forumul Cultural Național „Brâncoveniana” organizează, anual, din 2019, de ziua martiriului, în palatul de la Potlogi, o cinstire binecuvântată de Biserica noastră este semn că mai avem în piept o inimă ce bate. În această lume dezorientată, asemenea ceremonii pline de har ne readuc speranța și ne îndreaptă gândul spre izbăvire. Îi felicităm pe organizatori și le dorim puterea de a strânge în continuare sufletele la un loc, sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii.

2 thoughts on “Sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii. 

  1. MULȚUUMIRI RECAL LITERAR,MULȚUMIRI CLAUDIU DUMITRACHE ,PENTRU SUPORTUL AFECTIV,IMPLICARE ȘI SUSȚINERE PENTRU ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EDIȚIEI A 3 -A A FORUMULUI NAȚIONAL BRÂNCOVENIANA ,ORGANIZAT LA POTLOGI ,LA 14 AUGUST ,DE CĂTRE CENACLUL CULTURAL LITERAR GEORGE COANDĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *