La mulți ani, Maria Ivanov!

 

Maria Iavnov (n. 21 septembrie 1993) este poetă, prozatoare, jurnalistă și editor din Republica Moldova, membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România, corespondent Regal Literar Chișinău. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (Licență) și Facutatea de Litere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași (Master). Este editor la Revista Timpul din Chișinău și coordonator al proiectului Timpul Republica Moldova.

Scrie poezie la Atelierul „Vlad Ioviță” (Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, coord. Dumitru Crudu) și publică proză, poezie și articole în mai multe publicații din Republica Moldova și România: Ziarul Literatura și Arta, Ziarul de pe Sticlă, USARB, Revista Timpul, VivaFM, Regal Literar, Ziarul de UK, Revista Magazin Critic, Revista Sapio etc., fiind prezentă în mai multe antologii științifice.

În 2021 a primit Premiul pentru Creație din partea Revistei Regal Literar, urmând și recunoașterea Institutului Cultural Român, prin acordarea Diplomei de Excelență pentru promovarea valorilor culturii române.

Cu ocazia zilei de naștere, Redacția Regal Literar îi mulțumește pentru existență, pentru colaborarea prolifică, îi urează un călduros „La mulți ani!” și mult success în stabilirea unui dialog cultural ideal între România și Republica Moldova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *