Comunicat & Regulament: Antologia ecniclopedică REGAL LITERAR, vol. I

Întrucât sacrificiul a însemnat întotdeauna un gest nobil care arată dragostea, frumosul și bunăvoința, atât pentru prezent, cât și pentru viitor, ne găsim împreună la cârma unui proiect pe care dorim să-l facem cunoscut în rândul noilor generații, care vin din urmă cu un imens potențial creativ poetic, potențial care e necesar să-și găsească inspirația în unele dintre cele mai bune exemple din cultura poeziei contemporane.  

Prin antologia Regal Literar dorim să sugerăm sensul în care e necesar să ne îndreptăm pentru o cultură poetică și un spirit creativ de valoare, benefic, izvorât din credință, viață, frumos, dragoste și, nu în ultimul rând, din apăsări.

A sosit momentul să anunțăm prima antologie Regal Literar, care va fi publicată anul viitor (septembrie 2022), sub egida revistei noastre, antologia fiind coordonată de o comisie formată din Ștefan-Lucian Mureșanu, Lucian Dindirică, Maria Ivanov, Nicolae Florentin Sreche și Claudiu Dumitrache.

Ne așteptăm ca autorii români să răspundă apelului pentru acest proiect cu bucurie, interes și responsabilitate față de consevarea operelor lor și pentru perpetuarea poeziei românești.

Poeții creatori și vorbitori de limba română, din România, Republica Moldova și din întreaga lume, sunt așteptați să trimită o scrisoare electronică de intenție și materialele pe care le vom menționa în continuare, pentru a participa la clădirea primei antologii Regal Literar, lucrare care se dorește a prezenta, într-un mod enciclopedic, atât valorile, inovațiile, curentele creatoare poetice ale autorilor din ultimii zece ani, cât și spiritul poetic din sferele clasice, prezent în stilul contemporan al ultimului deceniu.

Autorii care vor participa la această lucrare vor îndeplini câteva condiții care vor valida, independent de comisia de coordonare a antologiei, importanța și valoarea creațiilor.

Vezi aici regulamentul (click)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *