VIDEO: Ce este sacrul? In memoriam Mircea Eliade – conferință susținută de Wilhelm Dancă

„Conexiuni“ este un proiect susținut de membrii Academiei Române și de cercetători din institutele sale, având ca scop promovarea valorilor științifice și culturale. Conferințele se adresează publicului de orice vârstă și pot fi utilizate inclusiv ca material didactic în mediul universitar și liceal. 

Wilhelm Dancă este membru corespondent al Academiei Române, profesor de teologie și filosofie, specialist în istoria filosofiei medievale, a filosofiei religiei și a filosofiei culturii. A obținut titlul de doctor la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, Italia (1996) cu o teză despre sacru la Mircea Eliade. A publicat peste douăzeci de cărți și numeroase studii de specialitate. Profesor cu două abilitări, pr. Wilhelm Dancă îndrumă doctoranzi în domeniul filosofiei și în domeniul telologiei la Universitatea din București. În perioada 2001-2011 a fost rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, iar între anii 2012-2018 a fost rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din București. Începând cu anul 2012 prof. Dancă este decan la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București.

Din anul 2008 este membru al Union Mondiale des Sociétés Catholiques de Philosophie (Canada) și al Council for Research in Values and Philosophy din Washington; membru fondator și președinte al Societății Internaționale „Toma de Aquino“, secția română (2011) și membru al titular al Academiei Europene pentru Științe și Arte din Salzburg, Austria (2017). În anul 2020 Sanctitatea Sa Papa Francisc i-a conferit Crucea Pro Ecclesia et Pontefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *