Palia Expres, un egregor ce continuă să existe și să exceleze

De-a lungul timpului au dispărut multe publicații importante din țara noastră, din cauza noilor surse, mult mai accesibile, în special din mediul online, care îmbracă subiectele într-un titlu suprinzător și incitant. Însă, accesând un titlu de acest gen, ne dăm seama că, cu cât acesta este mai provocator, cu atât conținutul articolului este mai lipsit de esență și de valoare informativă – scopul materialului nefiind să informeze, ci să înșele cititorul care accesează materialul fascinant,  publicația constituind trafic, pentru care râvnitorii publicității plătesc sume semnificative să le apară reclama unui produs sau a unei firme pe un astfel de site, accesat, relativ, de multe persoane amăgite. Cancan-urile au acaparat o mare parte a publicului român, atenția vulgului rămânând îndreptată la aceste surse, înșelătoare și abstracte, însă, nu este un paradox că se întâmplă asta în continuare?

Dar, există, de asemenea, o categorie a publicului care are și rațiune, mai înainte de toate. Acest gen de public reușește, prin fidelitate și necesitate, să susțină apariția unor publicații autentice în ceea ce privește adevăratul scop al unei publicații – informarea. Una dintre acestea este ziarul Palia Expres, de la Orăștie, publicație care împlinește anul acesta 25 de ani de tradiție a unei bune informări. Publicat fără întrerupere de la fondare (octombrie 1996), ziarul Palia Expres reprezintă valențele devotamentului și fidelității publicului cititior, dar și ale redacției și conducerii, aici adăugând și excelența jurnalistică și profesionalismul, desigur. Presa este un plămân prin care respiră o națiune!, spunea Tudor Arghezi, și, prin urmare, Palia Expres este un plămân sănătos, care și-a dovedit funcționalitatea corectă în anii de existență de până acum.

Săptămânal de opinie, informare și cultură, Palia Expres, ziar al cărui motto ne spune Noi îți spunem adevărul!, își dovedește, prin neîncetarea apariției, rolul important jucat în informarea cititorilor din ultimii 25 de ani, atât din orașul Orăștie, din județul Hunedoara, cât și din întreaga țară, căci articolele nu sunt doar de importanță locală sau județeană, dar și națională, multe din materialele publicate reprezentând rațiunea și creația intelectualului român din ultimii ani. Printre autorii publicați, Palia Expres mi-a găzduit și mie gândurile, privilegiu pentru care îi mulțumesc redactorului-șef, poetului și jurnalistului Ioan Vasiu!

Să-l pomenim, deci, în amintirea tuturor cititorilor, pe regretatul afacerist Nicolae Brânduș, fondatorul ziarului Palia Expres, publicație care a devenit sursă primară și referință în ceea ce privește satisfacerea cererilor informative și culturale din Orăștie, Hunedoara și nu numai.

Urăm La mulți ani! ziarului și spiritului Palia Expres, felicitări și mult spor redactorului-șef Ioan Vasiu, care coordonează acest ziar, de la primul număr și până astăzi! De asemenea, felicităm și dorim mult spor și multă inspirație, în continuare, redactorilor și colaboratorilor permanenți, printre care enumerăm: Marcel Hațegan, Ionuț Sebastian Vasiu, Virgil Bălan, Daniel I. Iancu, Silviu Bindea, Constantin Vapit, Cătălin Moș.

Acest egregor, Palia Expres, se arată, prin conducerea excelentă și prin cititorii fideli, că va exista mulți ani, cu certitudine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *