VIDEO: Ce poate face filosofia? Ce pot face filosofii? – Conferință susținută de Mircea Dumitru

Mircea Dumitru

Mircea Dumitru este membru corespondent al Academiei Române, profesor de filosofie al Universității din București, specialist în filosofia limbajului, logică filosofică și filosofia minții.

Prof. Mircea Dumitru este doctor în filosofie la Tulane University (New Orleans, Louisiana) cu o dizertație despre modalitate și incompletitudine (1998) și al Universității din București, cu o teză ce analizează neo-fregeanismul și neo-russellianismul în semantica atribuirii de atitudini propoziționale și a referinței directe. A tradus în limba română studii elaborate de R. Nozick, T. Nagel, L. Wittgenstein, W. V. O. Quine, G. Forbes, S. Kripke și Kit Fine.

Decan la Facultății de Filosofie (2000-2008), prorector al Universității din București (2008-2011) și rector al instituției între anii 2011-2019. În perioada iulie 2016- ianuarie 2017 a fost Ministru al Educației și Cercetării Științifice.

Președinte al European Society of Analytic Philosophy (2011-2014), președinte al International Institute of Philosophy (2017-2021) și președinte al Balkan Universities Association (2019-2021), prof. Mircea Dumitru este membru al Academia Europaea din anul 2019.

A primit premiul „Mircea Florian“ al Academiei Române în 2001, iar în anul 2021 statul francez i-a oferit distincția „Officier de l’Ordre des Palmes Académiques“.

Conexiuni este un proiect susținut de membrii Academiei Române și de cercetători din institutele sale, având ca scop promovarea valorilor științifice și culturale. Conferințele se adresează publicului de orice vârstă și pot fi utilizate inclusiv ca material didactic în mediul universitar și liceal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *