Laureații „Literatura și Arta” pentru anul 2021

În imagine: acad. Ioan-Aurel Pop, acad. Eugen Doga, Maria Mardare Fusu, Ioan Holban, acad. Eugen Simion, Claudiu Dumitrache, Theodor Codreanu, Dan Puric, Daniel Corbu, Lidia Grosu, Vasilisk Donica, acad. Mihai Cimpoi.

La fine de an, săptămânalul „Literatura și Arta” a desemnat personalitățile notorii ale vieții publice și culturale ale anului 2021. Pentru harul și talentul lor, au fost nominalizați cei mai devotați și prolifici prieteni ai ziarului – poeți, prozatori, publiciști, eseiști, critici literari, umoriști, pamfletiști, artiști, ziariști, dar și, bineînțeles, oameni de știință.

„Literatura și Arta” este un ziar al scriitorilor din Republica Moldova, înființat în octombrie 1954, fiind cel mai longeviv și unul dintre puținele care au mai rămas. De-a lungul anilor, săptămânalul a avut un rol important în lupta de renaștere națională, fiind și o publicație de cultură și spiritualitate creștină. Din anul 1986 până în martie 2021, la cârma publicației s-a aflat regretatul scriitor și istoric literar, academicianul Nicolae Dabija. În prezent, redactor -șef al ziarului este scriitoarea Doina Dabija (fiica academicianului Nicolae Dabija), aceasta fiind și președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Chișinău.

surse: Universitatea Tehnică a Moldovei (utm.md).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *