La Sala Palatului (26-27 mai 2022), miraculosul ‘războinic’ Eduardo dansează Imposibilul

 

26 mai 2022. La București. Sala Palatului, luată cu asalt. Spectatori de toate vârstele simt energia Mamei Pământ, prin muzică și dans FLAMENCO, pentru că unul dintre cei mai puternici fii ai Ei dansează: EDUARDO GUERRERO (https://www.youtube.com/watch?v=FTUS8la0c2c).

Fabulos! Un adjectiv care în ultimii ani a fost spus de prea multe ori, în situații nesemnificative, și s-a devalorizat. Dar în realitatea limbii române, adjectivul „fabulos” (conform   Dicționarului Explicativ al Limbii Române) se referă la „ceva care depășeșete orice închipuire, enorm, extraordinar”. La ceva „care aparține lumii fabulelor, a legendelor, a mitologiei; fantastic, minunat”. Și încă se mai referă, adesea în calitate de substantiv neutru, la ceva „imaginar, ireal”. FABULOS!  Este cel mai potrivit cuvânt care l-ar putea defini pe Eduardo Geuerrero. Cine îl vede dansând, cine îi simte vibrația, cine intră în câmpul lui magnetic, cine înțelege structura coregrafiei lui va capitula în fața evidenței și va exclama cu toată ființa „AȘA CEVA NU EXISTĂ! E FABULOS!!!” Despre el, revista Flamenco Divino scrie că „nu își fixează limite, pentru că nu are nevoie de ele. El DANSEAZĂ IMPOSIBILUL”.

La București, Eduardo Guerrero vine cu un spectacol de flamenco pe care l-a regizat, l-a dansat și l-a intitulat FARO (https://www.youtube.com/watch?v=ujRQdlsebEo), inspirat fiind de imaginea poetică a farurilor din Spania, toate aceste lumini, însă, suprapunându-se – cum altfel? – unei amintiri din copilărie: farul din Cádiz. Cádiz, orșul în care s-a născut în 1983 și unde a început să danseze pe când avea doar șase ani, ca, mai târziu, tot aici, acasă, să studieze dansul spaniol la Conservatorul de Dans. Din Dubai la București! La doar câteva luni după ce Faro a fost prezentat, ca simbol al  la Spaniei, la Expoziția Mondială Dubai (pe 18 și 19 ianuarie 2022), Războinicul Frumuseții, al Armoniei, al Iubirii și al Păcii vine la București. La Sala Palatului, cu două spectacole, pe 26 și 27 mai! Compania Eduardo Guerrero vine, împreună cu vedeta care îi dă și numele, cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno. Echipa tehnică este de prim rang, iar artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată – de mare succes la rândul ei: Clara Castro. Nu ratați cel mai important eveniment cultural al primăverii! Nu ratați una dintre cele mai frumoase zile ale acestui an! O puteți petrece cu Războinicul Păcii!!!

De Flamenco (Estela Zatania, 05.03.2015): „Eduardo Guerrero este unul dintre cei mai bine pregătiți dansatori de pe scena flamenco modernă. Combină forța, creativitatea, experiența și o pregătire excelentă (…). Cariera artistică și dansurile lui Eduardo Guerrero sunt de neprețuit.”

Corriere de la Sera (Valeria Crippa, 06.07.2016): „Guerrero este un artist pur, care posedă un instinct natural pentru scenă și un magnetism a cărui exuberanță histrionică dovedește, în contrabalans, spontaneitate. Guerrero este noul Joaquín Cortés? Este cu siguranță moștenitorul său cel mai direct, un dansator prodigios pentru tehnica sa născută din dorința de libertate coregrafică, care va traversa genuri, de la flamenco la dansul modern și înapoi.”

DeFlamenco.com (Estela Zatania, 03.11.2017): „Surprinzătorul Eduardo Guerrero. Acest Guerrero este un mare dansator, cu o măiestrie surprinzatoare a tehnicii, un corp făcut să danseze, brațe și picioare lungi, pe care le folosește în cel mai original mod, forță fizică și, mai presus de toate, o marcă proprie. Cu un stil geometric și unghiular, Eduardo Guerrero este cubismul al lui Picasso în mișcare.”

București, 26 mai 2022, la Sala Palatului, ora 19:30. Biletele se pot cumpăra pe salapalatului.ro; eventim.ro; vivabilet.ro; entertix.ro și iabilet.ro.

Comunicat oficial Entertix

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *