Laurențiu Ganea – Lucrări proprii de influență tradițională (18 mai 2022, ora 18:30, la Fundația Europeană Titulescu)

Distinși Prieteni,

 

Vă invităm cu drag la un concert de lucrări compuse de mine, lucrări de influență tradițională. Concertul va avea loc în data de 18 mai 2022,  ora 18.30, la Fundația Europeană Titulescu, Șos. Kiseleff nr 47 (lîngă Arcul de Triumf).

Cu excepția uneia, toate celelalte lucrări au fost prezentate (unele și premiate) în cadrul unor festivaluri internaționale. Spre deosebire de concertele obișnuite, de muzică clasică, propun spre audiție lucrări de puternică influență tradițională, atingînd 3 culturi unite prin deschiderea spre Divinitate.

 

I. Naștere, Introspecție și Adorarea Soarelui, Plaiul natal și Iubirea

,,Doină” pentru instrument solo – 2007, 5 min. 40″

Solist: Emil Vișenescu – clarinet

 

II. Iubire, venerarea Zeiței – Grecia antică

,,Odă către Afrodita” – Ωδή στην Αφροδίτη,  text grecesc antic original – soprană, harpă și 3 percuționiști; 2022, 7 minute; premieră absolută;

Solistă: Laura Tătulescu, soprană

 

III. Iubire pămîntească și divină

,,Shir HaShirim –   שיר השירים – Cîntarea Cîntărilor” – text biblic ebraic integral – tenor, soprană și 7 instrumente soliste (premiera mondială anul trecut); 2009-2021, 75 minute

 

  • ,,Doina” a fost prezentată în 8 festivaluri internaționale (Viena de 3 ori, Salzburg, Londra, București de 2 ori, Cehia; premiată la Viena și Salzburg).
  • ,,Odă către Afrodita” este prima dintr-o serie de lucrări pentru soprană, harpă și trei percuționiști ce folosesc poeme de Sappho în limba greacă antică.
  • ,,Shir HaShirim – Cîntarea Cîntărilor”, compusă între anii 2009 și 2021, reprezintă o premieră absolută, fiind prima dată cînd un compozitor utilizează textul ebraic integral, nu selecțiuni, pentru această lucrare.

 

Prezentată parțial la Londra (primele 3 părți) și la București (5 părți) în interpretări de excepție, lucrarea a fost prezentată integral cu mult succes în anul 2021 în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (în mod hibrid), fiind unul dintre cele mai urmărite spectacole din întregul festival (ascultători din Europa, Israel, America de Nord și Sud, Canada, Australia…).

Ansamblul Migdal a fost constituit special pentru premiera, anul trecut, a Cântării Cântărilor.

 

Dirijor: Cristian Oroșanu

Irina Maria Ionescu – soprană

Kristofer Lundin – tenor

 

Carla Maria Stoleru – flaut

Emil Vișenescu – clarinet

Laurențiu Darie – fagot

Maria Bîldea – harpă

Tudor Scripcariu – știma vibrafonului

Denisa Vlădoianu-Rotaru – percuție

Alexandru Stroe – percuție

 

Laurențiu Ganea,

compozitor, master of arts

compozitor, membru UCMR

http://www.ucmr.org.ro/listMembri.asp?CodP=3312&TipPag=

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *