Liniștea și taina lăuntrică de Jonathan Jackson

Vlad Alui-Gheorghe

Jonathan Jackson este un actor şi scriitor american convertit la Ortodoxie, laureat al 4 premii Emmy pentru interpretarea din serialul tv General Hospital. Cartea sa Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu”, prefaţată de Arhim. Efrem, stareţul Mănăstirii Vatopedu, a fost tradusă şi tipărită în 2015 la Editura Doxologia.

„În poemele unite sub acest titlu, Liniștea și taina lăuntrică, Jonathan Jackson scrie despre înstrăinare, însingurare, angoasă, frica de Dumnezeu, haosul vieții, haosul Hollywod-ului, căință, dragoste și familie. Faptul că este și muzician este vizibil în poemele sale, având în mai multe locuri stilistica textuală specifică versurilor din muzica rock.

Jonathan Jackson nu își propune să fie un purtător de stindard al Ortodoxiei, nu dorește să epateze sau să convingă oamenii într-un mod obsesiv-compulsiv în privința unui lucru sau altul; el spune că vrea să fie un om bun, simplu, pentru care faptele să vorbească. Poezia lui Jackson nu este de factura dogmatică, ci are toate aspectele new-wave-ului american, cu o doză mare de autobiografism. Jonathan Jackson are tendința de a integra în poezia și muzica sa teme și referințe dintre cele mai diverse, de la cele din realitatea imediată, la cele obscure, de nișă. Poemele din acest volum reiterează temele clasice ale Ortodoxiei, trecute de multe ori prin filtrul secolului XXI, făcând din ele o lectură plăcută pentru toate generațiile, o lectură care îndeamnă la meditație și luare-aminte.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *