Filarmonica din Pitești vă găzdui un concert umanitar pentru fiica Arhidiaconului Mihail Bucă

Publicat de Andrei Ursulean pe Basilica.ro

Centrul de Tineret OVD Argeș organizează duminică, la Filarmonica din Pitești, un concert umanitar pentru Irene-Ecaterina, fiica Arhidiaconului Mihail Bucă, diagnosticată cu leucemie.

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” Pitești, Revista Timpul, Consiliul Județean al Elevilor și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Pitești.

Concertul caritabil are două obiective: strângerea de fonduri pentru micuța Irene și promovarea tinerilor talentați în domeniul artistic. Ne ajutăm aproapele și promovăm frumosul. Am plecat cu gândul că dacă noi nu facem ceea ce trebuie, nu avem dreptul să ne plângem. Schimbarea pe care o vrem în lume începe cu noi”, a declarat președintele Centrului de Tineret OVD Argeș, Sebastian Zidaru.

Irene, în vârstă de trei ani, a fost diagnosticată cu leucemie la finalul lunii mai. Din nefericire, ea are și sindrom Down.

Fetiţa urmează tratament cu citostatice la Institutul Clinic Fundeni, unde este însoţită de mama sa. În funcţie de cum decurge situaţia medicală, este posibil să aibă nevoie de tratament de specialitate şi în străinătate, care ar necesita fonduri consistente.

Arhidiaconul Mihail Bucă slujește la Catedrala Patriarhală din 1997, este fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale și are cinci copii împreună cu soția sa Daniela: Nicolae, Maria, Iustin, Anastasia și micuța Irene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *