Sergiu Cioiu: Super Green 82 – Pur și simplu

 

Vineri, 21 octombrie 2022, de la ora 19.00, pe scena  Sălii Dalles SERGIU CIOIU și invitații săi vor susține un concert aniversar de o mare anvergură artistică: SERGIU CIOIU 82.

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii ’60-’70, care a lansat piese de succes, precum „Cântecul vântului”, „Glasul tău”, „Pentru cine?”, „Mersi, Becaud”, „Poarta sărutului”, „Masa tăcerii”, „Coloana fără sfârşit”, „Primul loc de pe pământ”, „Dintr-un milion” sau „Cine a găsit tinereţea mea…”. Albumele discografice, apărute intre 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul  Sălii Dalles.

Pe lista de invitați speciali se numără îndrăgita actriță ADRIANA TRANDAFIR, dar si LYUBA GORDIEVSKY (pian si baian), VLAD CREȚU (chitară), ADRIAN COVACI (chitară bass) și DAN INCROSNATU (percuție).

In cadrul evenimentului va avea loc proiectia filmului  OMAGIU LUI BRÂNCUȘI – PE CALEA EROILOR„.

Sergiu Cioiu consideră că acest film cheamă pe toți  aceia care admiră lucrările marelui sculptor, să vină, la noi… în Gorj, la Târgu Jiu, singurul loc unde pot fi văzute monumentalele lucrări ale lui Constantin Brâncuși, șamanul sculpturii moderne, sculptorul Zborului și al Cântecului cocoșesc, ca și al Jocului și al Cumințeniei, al Sărutului, al Tăcerii, al Nesfârșitului.

Omagiu lui Brîncuși, pe Calea Eroilor” nu este doar un poem cinematografic semnat de artistul Sergiu Cioiu, din perspectivă multifațetată, ca regizor, interpret, scenarist, narator, pe muzica și versurile lui Alexandru Mandy, ci mai ales o întoarcere spre drumul știut, etern și călăuzitor. El, un om al multor Cetăți, din Europa sau de peste Ocean, se întoarce în locul originii ființei sale spre a atinge materia și, prin aceasta, pe noi, ca un dar de iubire. Portretul interior al omului Sergiu Cioiu se suprapune pe figura artistului în dialogul oferit cu atâta blândețe și plinătate spirituală. Și mai ales, pe calea acelor eroi pe care nu i-a uitat, alături de ”Masa tăcerii”, ”Poarta sărutului”, ”Coloana infinitului”.

Iată, în cele ce urmează, câteva aprecieri ale spectacolelor susținute în ultimii ani de Sergiu Cioiu:

Componenta de trăire a amplului său preaplin interpretativ ar necesita, îndrăznesc eu să afirm, superlative încă mai convingătoare decât în chip obişnuit, spre a putea întruchipa cu certă măsură dimensiunile reale ale patosului investit în CONCERTUL-ÎNCÂNTARE pe care, cu o generozitate şi o veritabilă vocaţie de demiurg, Sergiu Cioiu ni l-a oferit în dar …

De la şoaptele subtile la tonurile pline de pregnanţă, mereu tânărul artist (căci putem vorbi de o a doua tinereţe!) a vădit o surprinzătoare capacitate de a doza şi exhiba o întreagă pluralitate de sentimente! Nu mai puţin frapantă s-a dovedit a fi debordanta energie cu care a susţinut intens tonusul exteriorizării timp de două ore încheiate!! Realmente, o energie a dăruirii de sine şi a creativităţii, demnă de invidiat!!!

(Florian Lungu – noiembrie 2020 – UZP)

 

”Sergiu Cioiu este un artist adevărat, cu o vitalitate și o longevitate artistică impresionante. Deviza sa profesională pare a fi, prezentul continuu’’, care este, de fapt, forma cea mai directă, cea mai caldă, a ceea ce numim, în mod convențional, eternitate’’.

(Miron Manega)

 

Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3156/sergiu-cioiu-pur-si-simplu-sala-dalles-sala-dalles-bucuresti-21-octombrie-2022 sau de la:

  1. Casa de bilete a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” – B-dul Octavian Goga nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 și cu o oră înainte de spectacole, sâmbătă și duminică)
  2. Casa de bilete a Sălii Dalles – B-dul Nicolae Bălcescu nr.18 (luni-vineri 10-17)

 

Comunicat preluat de pe saitul Ultima oră

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *