Cei mai buni jurnalişti din presa românească au fost premiaţi la Gala Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Premiile UZPR 2022, Teatrelli

Cei mai buni jurnalişti din presa românească au fost premiaţi la Gala Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (9 noiembrie 2022, București). Premiile au fost acordate jurnaliștilor care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, TV, carte de presă sau publicistică. Printre premianţi s-a numărat şi artistul Claudiu Dumitrache (directorul fondator al trustului de presă culturală Myosotis Media Group, trust din care face parte și site-ul Regal Literar), fiind, astfel, cel mai tânăr jurnalist, din istoria presei românești, căruia i s-a acordat acest premiu – Diploma de Excelență pentru profesionalism și performanță în mass-media.

„Pandemie și patriotism” a fost tema din acest an a Galei Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Gala Premiilor UZPR, care a distins excelența în profesie, s-a constituit, o dată în plus, într-un eveniment de marcă al toamnei jurnalistice românești, coagulând energiile unei bresle fundamentale pentru societatea din România.

Prezent la eveniment, Toni Greblă, Prefectul Capitalei, și-a exprimat respectul pentru mass-media și slujitorii săi, menționând relația excelentă cu presa în deceniile sale de activitate publică. La rândul său, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a exprimat un mesaj de susținere și de apreciere din partea Primului Ministru Nicolae Ciucă, adăugând și aprecierile sale personale, ca fost jurnalist, pentru efortul de fiecare zi al gazetarilor.

La primirea premiului, Claudiu Dumitrache a menționat: „de acum înainte, într-adevăr, fiind luat în seamă cu această recunoaștere, trebuie să-mi asum un lucru și sper din toată inima să o pot face cu excelență. Doamne, ajută!” 

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România au fost acordate Diplome de Excelenţă următoarelor personalităţi:

Mihai Pânzaru, Maria Ţoghină, Tanţa Tănăsescu, Aizic Iancu, DADA TV (Ploieşti), Sorin Ghilea, Daniela Apostoaei, Claudiu Dumitrache, Comşa Pompiliu, Petrică Butuc, Laurenţiu Sfinteş, Neculai C. Muscalu, Verginia Vedinaş, Preot Eugen Tănăsescu, Cristi Popovici, Florenţ Mocanu.

Premiile Opera Omnia le-au fost acordate lui Dan Constantin, senior editor la Jurnalul Naţional, artistului Sergiu Cioiu şi jurnalistului Cornel Sorescu. In Memoriam i-a fost oferită o distincţie publicistului, reporterului şi diplomatului Neagu Udroiu, fost director general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Momentele artistice ale galei au fost susţinute de folkista Maria Gheorghiu, soprana de origine albaneză Arlinda Morava şi Mihai Napu, care a cântat, în deschiderea galei, Imnul jurnalistului. Prezentatoarea galei a fost Lavinia Şandru, purtător de cuvânt al UZPR.

Surse: jurnalul.ro, stiripesurse.ro, agerpres.ro, glasulcetatii.ro, ziarulfaclia.ro, ecopolitic.ro, dcnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *