Summer Gala „Radar de Media” 2023

Teodora Constantinescu

Claudiu Dumitrache, Connect-R, Simona Ţăranu
Claudiu Dumitrache, Connect-R, Simona Ţăranu

„Magenta şi culori de vară” a fost dress code-ul recomandat de organizatorii Galei „Radar de Media” 2023 care a avut loc marţi, 27 iunie, la Ambasad’Or Events din Otopeni. Nu toată lumea a respectat, însă, recomandarea, iar acest lucru a fost mult mai vizibil în rândul bărbaţilor, deşi am observat destule doamne care au optat pentru o ţinută all black, în disonanţă absolută cu specificul evenimentului.

Ca în fiecare an, Radar de Media a „scanat” întreaga activitate culturală şi din show-biz şi a premiat cele mai interesante şi mediatizate vedete, proiecte sau afaceri. Trebuie să recunosc că ierarhia a fost una dintre cele mai eclectice, dat fiind că actori, emisiuni, posturi TV, formaţii de muzică, designeri vestimentari sau chiar afaceri au fost „amestecate în acelaşi creuzet”. Pe de o parte, premierea s-a făcut pe baza valorii certificate de o comisie special reunită în acest sens, iar pe de altă parte a contat votul publicului.

Printre câştigători s-au numărat TVR Cultural (pentru relansarea singurului post de cultură din România şi pentru revenirea „Jurnalului Cultural”), Răzvan Ioan Dincă (pentru cel mai bun musical – Mamma Mia!), Daniel Jinga (Premiul pentru măiestrie artistică), Cătălin Botezatu (pentru cel mai prolific şi cunoscut creator de modă român), Maia Morgenstern şi Marius Bodochi (pentru cel mai bun thriller românesc din ultimii 30 de ani – Capra cu trei iezi), Connect-R (pentru piesa „Lasă-mă să te ating” feat. Raluka – hitul verii 2023) etc.

În cadrul evenimentului am mai asistat la scurte recitaluri şi prezentări de modă în care şi-au dat concursul Bedda Band (o trupă de cover-uri, care a animat însă atmosfera), Theodor Andrei (câştigătorul Eurovision România de anul acesta), Leyla Salman, Mattyas şi Marian Vasilescu.

Prezentările de modă, destul de pestriţe, de altfel, au aparţinut unor designeri precum Svetlana Karahan, Alexia Dedu sau Ingrid B.U. Printre partenerii acestui eveniment s-au numărat Revista „Actualitatea Muzicală”, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Agerpres şi ziarul „Gândul”, iar amfitrionii au fost Simona Ţăranu şi Claudiu Dumitrache, acesta din urmă şi organizator.

sursa: revista Actualitatea Muzicală, nr. 7, iulie 2023, pg. 40 / autor: Teodora Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *