Gala Premiilor Radar de Media 2023, un nou concept by Claudiu Dumitrache

Premiile Radar de Media sunt premii media românești care se acordă prin votul publicului din anul 2010, prin publicația Radar de Media. Evenimentul, care se desfășoară de două ori pe an, a devenind unul dintre cele mai prestigioase ceremonii de premiere din țară, cu răsunet și la nivel european.

Publicația Radar de Media a fost fondată în anul 2009, de către Dorin Huntai, după modelul relansării publicației americane Radar Online, fiind în prezent o sursă importantă pentru mass-media din România, cu peste 20 de milioane de vizite online.

În anul 2022 proiectul a fost preluat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache, fiind reconceptualizat și formându-se Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței, care are menirea de a stabili premiile speciale denumite Myosotis, acordate pentru calitate, performanță și excelență în jurnalism, televiziune, cultură, sănătate, sport, știință, HoReCa și afaceri.

Premiile Myosotis se acordă în cadrul Premiilor Radar de Media ca răspuns la necesitatea recunoașterii valorilor autentice în spațiul public și aprecierii sistemelor valorice într-un cadru organizat, în mod independent de orice autoritate, de orice curent de piață și consum, uniune de creație sau structură politică.
Premiile speciale se acordă exclusiv pentru conținutul valoric, rezultând un eveniment de consacrare a laureaților, de recunoașterea a muncii și talentului, contribuind la revitalizarea viziunilor culturale, antreprenoriale și științifice românești.

Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței a Premiilor Myosotis din cadrul Premiilor Radar de Media este prezidată de muzicianul și scriitorul Claudiu Dumitrache și formată din specialiști, nominalizările făcându-se exclusiv din partea membrilor comisiei, personalităților notorii din diferite domenii de activitate, uniunilor de creație, instituțiilor publice sau asociațiilor cu tradiție.

Primele Premii Myosotis, din în anul 2022, au fost conferite unor personalități precum Eugen Doga, Marius Bodochi, Dan Negru, Fuego și Cătălin Botezatu, dar și televiziuii Trinitas, Uniunii Ziariștilor Profesionisiti din România, revistei Actualitatea Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, casei de discuri Electrecord, Societății Române de Radioifuziune, Școlii de Canto Art Music, Școlii Atlas, cotidianului Wall-Street.ro, ziarului Gândul, emisiunii Cronica Cârcotașilor, vinului Caii de la Letea și Hotelului Cișmigiu.

În cadrul ceremoniei de vară – Radar de Media Summer Gala – din 2023, Premiile Myosotis au mers către Televiziunea Română, Marius Bodochi și Maia Morgenstern, Daniel Jinga, Dan Negru, Flavius Teodosiu, Marian Almășan, Răzvan Dincă, Rotary Cişmigiu, Cătălin Botezatu, Adrian Artene, Agenția Națională de Știri Agerpres, Emax Real Estate Dubai, Hotel Moxy, Alexandru Florescu, Restaurant Cannoleria, Restaurant Korean Seoul, Balkon Resto Garden, Domeniile Cuza și la Radio România 3 Net Florian Pittiş.

Noul concept al Premiilor Radar de Media, acela în care se recunoaște într-un mod oficial și organizat meritocrația, s-a desăvârșit în cadrul ediției a XII-a, din 7 noiembrie 2023, când premiile speciale au fost ridicate de către somități culturale, medicale și jurnalistice, ca Felicia Filip, Vlad Ciurea, Constantin Dulcan, părintele Vasile Ioana, părintele Constatin Necula, Vasile Bănescu, Iuliana Marciuc, Dan Negru, Carmen Tănase, Dominique Simionescu, Teodora Marin, Adrian Artene, Cosmin Iulian Cîrstea, Aurelian Iftimiu (Agenția de Știri Basilica), Doctor Cezar, Cove, Eva Pavel, Cătălin Botezatu și Cristi Brancu.

De asemenea, tot în cadrul acestei ediții s-au conferit premii Televiziunii Române și Festivalului Internațional George Enescu, Sălii Luceafărul, Teatrului Elisabeta, hotelului JN Boutique Hotel, restaurantului Balkon Resto Garden, radio-ului Radio România 3 Net – Florian Pittiș și televiziunii Canal 33. Printre personalitățile care au urcat pe scenă pentru a-și revendica premiile votate de public în cadrul Galei Premiilor Radar de Media din 7 noiembrie s-au numărat Teo Trandafir, Ilinca Vandici și Cătălin Măruță, dar și alte vedete de la Pro Tv, Kanal D, Digi 24 și Cinemaraton.

Evenimentul este organizat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache, sub egida Radar de Media, în parteneriat cu GMR Media by Raluca Mihaela Găină și Hashtag Production by Florența Marin. Un loc de onoare îl au, în cadrul fiecărei ceremonii începand cu anul 2022, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Societatea Română de Radiodofuziune, Televiziunea Română, Agenția Națională de Știri Agerpres și Agenția de Știri Basilica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *