Maria Ivanov – Proiectul „Timpul din România, ediția din Republica Moldova”.

Comunicat de presă încheiere proiect

Asociația Obștească TIMPUL TINERILOR DIN MOLDOVA, în perioada martie 2023 – noiembrie 2023, a implementat proiectul „Timpul din România, ediția din Republica Moldova”.

Pe durata acestei perioade, proiectul a fost finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, al cărui Secretar de Stat este Adrian Dupu.

Proiectul și-a propus din start următoarele obiective:

  • Promovarea lecturii și facilitarea accesului publicului larg la cultura românească scrisă în toate regiunile din Republica Moldova;
  • Promovarea tinerilor scriitori români de pe cele două maluri ale Prutului;
  • Diversificarea conținutului tematic, prin prezentarea unor cărți de importanță majoră în revistă, semnate de autori români.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost cititorii din toate regiunile țării, tinerii debutanți, scriitorii consacrați, artiștii plastici.

În cadrul realizării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:

  • 5.600 de exemplare ale Revistei distribuite gratuit prin țară. Revista a fost distribuită la Chișinău, Bălți, Glodeni, Cahul, Comrat, s. Leușeni, s. Doina, c. Cuhnești, Hîncești etc.
  • 30% din spațiul revistei a fost alocat tinerilor scriitori din România și Republica Moldova, ale căror cărți au fost recenzate;
  • Mai multe debuturi în Revistă, printre care: Cătălina Balan, Liliana Valeriu Rusu, Doina Zaporojan, Daniela Luchianov, Carolina Gasnaș;
  • 8 recenzii ale cărților contemporane semnte de autori români, de importanță culturală deosebită;
  • Au fost realizate 7 lansări din cele 8 numere apărute cu suportul financiar oferit de DRRM, urmând ca al 8-lea număr să fie lansat în prima lună din decembrie. La fiecare eveniment s-a pus în discuție identitatea culturală română. Lansările s-au organizat la Terasa Uniunii Scriitorilor, Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, Librăria din Centru.
  • Am organizat un Maraton de poezie în cinstea Limbii Române, de ziua Limbii, cu poeții care au publicat poezie în revista noastră de-a lungul timpului, inclusiv poeții nedebutați editorial.

 

Echipa redacțonală TIMPUL din România, ediția din Republica Moldova       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *