Claudiu Dumitrache, prezent la Salonul Național „Mihai Eminescu”, ediția XLV 2024

Mihai Claudiu Dumitrache, Ambasador al Culturii al federației europene Euro Education Federation și fondatorul Regal Literar, a publicat 4 cărți în luna octombrie din anul 2023, opera sa însumând acum 8 cărți cu ecou care-l impun drept cel mai prolific tânăr scriitor român, desemnat de EEF în luna decembrie 2023.  

Printre cele 4 volume recente, Claudiu Dumitrache a publicat broșura Înfrățirea cu Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale – un eseu care are menirea de a arăta că românul, care vrea să se înfrăţească cu Eminescu și care dorește să serbeze Ziua Culturii Naţionale, „se naște din mama-Biserică, își asumă Chipul și asemănarea, devine mădular al Trupului Fiului Omului și are Tată pe Dumnezeu, făcându-și semnul Sfintei Cruci”. Ziua Culturii Naționale a României, mai precizează Claudiu, „o poate sărbători și simți oricine crede într-Una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică; care mărturisește un Botez spre iertarea păcatelor; care aşteaptă învierea morţilor și viaţa veacului ce va să fie”.

Această scriere va fi lansată și în cadrul Salonului Național Mihai Eminescu, ediția XVL – 15 ianuarie 1850, Porni Luceafărul, din data de 9 ianuarie 2024, ora 15:00, de la Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții Constantin Brâncuși – eveniment desfășurat sub egida Camerei Deputaților, în colaborare cu Gruparea Colecționarilor de Medalii și Insigne Mihai Eminescu din cadrul Socieatății Numismatice Române și Revista Eminesciana.

Din programul salonului mai fac parte PS Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Claudia Motea, Pr. Vasile Neacșu, Ionel Novac, Mihai Cătrună și Doina Ghițescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *