Sergiu Cioiu – „Unde sunt cei care nu mai sunt?”, la Sala Dalles, 12 februarie 2024, ora 19

Acest spectacol este dedicat tatălui meu și tuturor celor care au fost ‘’vinovații fără vină’’, închiși sau exterminați, în lagărele și închisorile comuniste. Un spectacol al poeziei, al acelei poezii scrise pe săpun ,,cu pumnii strânși”, învăţate pe dinafară și transmise, apoi, din celulă în celulă, ca o hrană spirituală a celor care au biruit suferinţa în temniţele comuniste, făcând ca opera lor să dăinuie, peste vreme, ca o enclavă de culturalitate.

 

Receptări:

SERGIU CIOIU, actorul, cântărețul și compozitorul, nu încetează a ne uimi, la cei 80 și… de ani ai săi, tânăr și plin de vitalitate, oferindu-ne un exemplu pe care n-ar fi deloc rău, dacă l-ar urma și alți artiști, prin implicarea sa continuă întru cinstirea valorilor naționale. O explozie de energie, talent, fervoare, șarm, inspirație adusă în scenă.

(Octavian Ursulescu)

 

SERGIU CIOIU – Componenta de trăire a amplului său preaplin interpretativ ar necesita, îndrăznesc eu să afirm, superlative încă mai convingătoare decât în chip obişnuit, spre a putea întruchipa, cu certă măsură dimensiunile reale ale patosului investit, cu o generozitate şi o veritabilă vocaţie de demiurg.

(Florian Lungu Moșu)

 

O voce remarcabilă a muzicii tradiționale românești. Lorena dă glas celor mai profunde sentimente, pe care le încearcă, pe tot parcursul vieții, un suflet. Cântă de dor, de dragoste, de jale, de înstrăinare, din diferite zone ale țării: Maramureș, Bucovina, Moldova, Transilvania. Cântecul tradițional este un dat al ființei sale. A studiat muzica la liceul, dar și la Conservatorul din București. La facultate l-a întâlnit pe muzicianul Grigore Leșe alături de care a concertat pe importante scene din Europa, ajungând și în fascinantul Mexic. Grigore Leșe i-a devenit mentor și reper în arta sa.  

(Lorena Oltean)

 

Miron Manega – un mare gazetar și publicist, poet sensibil și puternic. Atent la tot ce se conspiră și se vinde, în continuare, în și din România celor ce nu doresc, a-si  vinde Conștiința!

(Sergiu Cioiu)

 

Luni, 12 februarie, alături de artista Lorena Oltean și jurnalistul Miron Manega.

Ora 19:00, Sala Dalles, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18, intrarea liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *