Colecția Regal Literar

Slujitorii lui Apollo

Autor: Claudiu Dumitrache
Autor: Claudiu Dumitrache

Claudiu Dumitrache este un adevărat ”slujitor al lui Apollo”, amintind tuturor, poate involuntar dar foarte hotărât, de rădăcinile poporului român și de ”povara lui străveche”. Cu „un suflet de copil” ce ”fugea de tot ce-i viu”, Claudiu Dumitrache vine cu o poezie adevărată, plină de lacrimile luminii ”plânse pe pian” și ”cântate pentru neam”.
”Și nu e sufletul de vină, că-i divin, e rădăcină”, ne amintește tuturor Claudiu, ca un îndemn absolut și nemuritor, care de-a lungul multor milenii se transmite din generație în generație, din poet în poet, din geniu în geniu, spre a nu se uita rostul vieții – ”să iubești fără să primești.

-Sergiu Botezatu


Inițierea în martiriu

Autor: Constantin Stamate
Autor: Constantin Stamate

Un volum fără fisură, care asociază alchimic un talent nativ extraordinat și o maturitate a discursului liric neobișnuită. Constantin Stamate a trecut acum câțiva ani prin împrejurări drmatice, pe  care nu le-aș dori nimănui. În urma acestora a rămas cu o rană adâncă, pe care cumva încearcă să o vindece poezia, sau și poezia. De bună seamă că nu suferința i-a dat talentul, dacă lucrurile ar fi atât de simple, ar fi plină lumea de mari poeți! Cred însă că i l-a cristalizat, l-a adus la maturitatea de care aminteam.

– Liviu Antonesei