Cine suntem?

Revista online de cultură Regal Literar și-a început apariția (la 15 iulie 2020) prin a fi una dintre puținele publicații online independente care se fundamentează pe valorile culturale românești și universale infailibile. De la 21 iulie 2022, revista apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, reprezentând singura publicație online cu caracter vizionar în ceea ce privește viitorul intelectual și artistic din spațiul românesc.

Revista Regal Literar împărtășește mărturiile elitelor românești din toate timpurile cunoscute, arătând tinerilor sensul culturii, necesitatea responsabilității și indispensabilitatea cunoașterii identităților în contextul propagandei de abolire a acestora. De-a lungul celor doi ani de existență (2020 – 2022), revista s-a remarcat și prin diferite activități desfășurate în parteneriat cu instituții culturale, uniuni de creație, edituri și fundații, fiind prezentă în dicționare, antologii, reviste și documentare de critică teatrală, literară și muzicală.

Prin decernarea Premiilor Regal Literar, revista consfințește meritele și performanțele culturale din rândul artiștilor, cercetătorilor și promotorilor culturali din noile generații, dar și evidențiază personalitățile artistice și academice (naționale și internationale) de la care comunitatea revistei se inspiră sau pe care le urmează.

Condusă de artistul Claudiu Dumitrache (fondator) și filologul Nicolae Florentin Streche (redactor-șef), avându-l Director Onorific pe acad. Ioan-Aurel Pop, cu un colegiu de redacție alcătuit din cercetători și membri ai uniunilor naționale de creație, revista Regal Literar se situează în rândul publicațiilor naționale de cultură și opinie, cu mențiuni și în presa internațională, contribuind la recunoașterea tinerilor autori cu potențial academic din cultura română.

Stema Regal Literar

Materialele apărute pe site și în revista Regal Literar pot fi

  • dedicate exclusiv revistei Regal Literar (în acest caz, publicațiile care vor  preia integral materialele vor solicita acordul redacției la secretariat@regal-literar.ro și vor menționa sursa).
  • preluate din alte publicații (cu acordul redacțiilor sau cu menționarea sursei, după caz).

Regal Literar își menține apariția prin bunăvoința lunară a fondatorilor sau cititorilor donatori. Proiectul nu are drept patrimonial. Autorii publicați și redacția nu primesc onorarii.

Opiniile și punctele de vedere exprimate în articole aparțin autorilor acestora și nu reprezintă neapărat poziția oficială a revistei.

Site-ul Regal Literar (www.regal-literar.ro) este administrat de Asociația Talentelor (www.asociatiatalentelor.ro)


Revista funcționează respectând Legea nr. 111/1995 republicată și Legea nr. 186/2003, privind promovarea culturii scrise. Mai multe informații pe www.bibnat.ro


Marketing:
Florența Marin, Cosmina Călin

 

Autori/colaboratori:

Despre autorii principali:

Claudiu Dumitrache – director fondator

Florentin Streche – redactor-șef

Cristian Mușa – autor

Maria Ivanov – autor

Adrian Artene – colaborator